Traditioner

I institutionen lægger vi vægt på hvert år at vende tilbage til nogle udvalgte traditioner, mange af dem i fælleskab med børnenes familier. Vi tager udgangspunkt i børnenes alder og tilpasser aktiviteterne til deres udviklingstrin og behov.

Vuggestuens traditioner

Fastelavn

I februar fejrer vi fastelavn i vuggestuen – vi laver masker og pynter fastelavnsris.

Fastelavnsmandag slår vi katten af tønden. Tønden bliver fyldt med noget sundt alle kan lide – og tøndeslagningen foregår på de enkelte stuer.

Senere på dagen spiser vi fastelavnsboller.

Da ikke alle børn bryder sig om at blive klædt ud eller malet i ansigtet, er det vigtigt, at vi laver aftaler om netop jeres barn.

Sommer og julefest holdes sammen med børnehaven og planlægges og afholdes af medarbejderne og forældrenes aktivitetsudvalg. Se vores årsplan i forgang.

Jul i vuggestueafdelingen

I slutningen af november får alle børn et julehæfte med hjem, hvor vi beskriver vores arrangementer i julemåneden.

Vi bager og laver julepynt sammen med børnene, og hver dag julehygger vi på stuerne med kalenderlys og julesange.

Om fredagen samles vi i alrummet og synger julesange og kigger i julesokkerne.

To dage i december inviterer vi børnenes bedsteforældre til at komme og være sammen med deres børnebørn i institutionen. Det er nogle hyggelige formiddage, hvor vi serverer kaffe, æbleskiver og småkager, som børnene har bagt.

Børnehavens traditioner

Fastelavn

I februar måned fejrer vi fastelavn i børnehaven.

Fastelavns mandag slår vi katten af tønden.

Tøndeslagningen foregår på de enkelte stuer. Tønden bliver fyldt med rosiner og popcorn. Senere på dagen spiser vi fastelavnsboller.

I maj måned inviterer vi børnenes bedsteforældre til at komme og være sammen med deres barnebarn i børnehaven. Denne dag har barnet sin egen blomst/plante med. Vi planter blomsten og hygger sammen med bedsteforældrene.

Jul i børnehaven

Vi bager, laver julepynt, julehygger med kalenderlys, julesange, juleoverraskelser og jule hemmeligheder. Det er nogle hyggelige formiddage, hvor vi serverer kaffe, the og småkager. Der vil også være Santa Lucia optog med de største børn.

Sommer og julefest

Sommer og julefest holdes sammen med vuggestuen og planlægges og afholdes af medarbejderne og forældrenes aktivitetsudvalg.