Madordning

Måltiderne i Gudenådalen er højt prioriteret. Der serveres fuldkost til alle børn.

Vi ønsker at give børnene sunde kostvaner og hyggeligt samvær omkring spisningen.

Køkkenfunktionen varetages af en uddannet køkkenassistent - Anne Marie. Hun er ansat 25 timer pr. uge og har desuden hjælp af Rikke.

Køkkenassistenten har ansvaret for at beregne dagskosten i forhold til vitaminer og mineraler, samt at tilrettelægge kosten således, at måltiderne er så varierede og ernæringsmæssige korrekte som muligt.

 Vi serverer varm mad 3 gange om ugen og rugbrød 2 gange om ugen.

Børnene kan få morgenmad hver dag indtil kl. 7.30.

Desuden får børnene en rugbrød m. smør ca. kl. 9.

Børnene bliver tilbudt letmælk eller vand til måltiderne.

Børn under 1 år følger deres egen kostplan og spisetider.

Børn under 1 år tilbydes mælkeerstatning, grød, kartofler og grøntsager.

Vi taler løbende med forældrene om den individuelle kostplan.

Vi er opmærksomme på at begrænse brugen af sukker.

Til fødselsdage opfordrer vi forældrene til at begrænse det usunde og i stedet medbringe f. eks frugt, popcorn, pølsehorn eller boller.

I julemåneden er børnene med til at bage småkager, som de gerne må smage.

Vi rådgiver os med forældre og sundhedsplejerske omkring allergibørn.

Hvis et barn skal undgå mælk, gluten eller andet i kosten, beder vi om en lægeerklæring. Hvis der er børn, der er vegetarer eller af religiøse årsager ikke spiser svinekød, tager vi hensyn til dette.