Dagligdagen

I Børnehuset Birkebo vægter vi højt at arbejde tæt sammen fagligt på tværs af huset, med både fælles og individuel fokus på f.eks. læreplanstemaerne.

Vuggestuen

I vuggestuen arbejdes der ud fra læreplanstemaerne og vores aftalemål.

Kl. 9.00 spiser vi formiddagsmad og har samling, og herefter laver vi forskellige aktiviteter/forløb i mindre grupper, er på legepladsen eller tager på turer ud af huset. Vi prioriterer at komme ud hver formiddag, i al slags vejr.

Kl. ca. 11 spiser vi frokost på stuerne, eller ude på legepladsen, hvis vejret er godt. Når vi har spist, skal de små i vuggestuen på badeværelset. Derefter skal de fleste have en middagslur. Vi tager meget hensyn til det enkelte barns sove- og spiserytme, så det kan i vuggestuen være forskelligt fra barn til barn. Når de fleste sover, er der tid til lidt hygge med dem, der er vågne. De ældste, der ikke sover, kan være med børnehavebørnene på legepladsen.

kl. 14.00 spiser vi eftermiddagsmad på stuerne, eller ude på legepladsen når vejret er godt.

Man kan læse på Tabulex-skærmen ved vuggestueindgangen, hvad vi har lavet på de forskellige stuer. ligesom det er her I finder vores ugeplaner og anden information.

Børnehaven

I børnehaven arbejder vi ud fra lærerplanstemaerne og vores aftalemål.

kl. 9.00 spiser vi formiddagsmad og holder samling, og herefter laver vi forskellige aktiviteter. Det kan være ture ud af huset, aktiviteter ude og inde, kreative udfoldelser, forløb i små grupper o.m.a. Hvad vi laver fra dag til dag, vil fremgå af vores månedsplaner som I finder i Tabulex.

Kl 11 spiser vi frokost på stuerne, eller på legepladsen hvis vejret er godt. Efter frokost går børnehavebørnene på legepladsen, i stort set i alt slags vejr, men selvfølgelig kan der være undtagelser. På legepladsen er der mulighed for mange forskellige aktiviteter, kun fantasien sætter grænser.

kl. 14.00 spiser vi eftermiddagsmad i alrummet eller udenfor når vejret er godt.

Man kan læse på Tabulex-skærmen ved børnehaveindgangen, hvad vi har lavet på de forskellige stuer.