Traditioner

Vi synes, at traditioner er vigtige, da de dels er holdepunkter hen over året og dels kan vi på denne måde give børnene mulighed for, at få kendskab til vores historie.

Fastelavn

Det er altid en hyggelig begivenhed at gøre klar til fastelavn. Børnene planlægger hvad de skal klædes ud til, og har ofte en masse ideer.

Børnene glæder sig altid meget til at holde fastelavn. Mange møder op om morgenen i fuldt kostume, andre har udklædningstøjet med, så de kan klæde om i børnehaven. Vi slår katten af tønden, og der bliver kåret en kattekonge og kattedronning. Vi laver forskellige sjove konkurrencer og skøre indslag.

Vi opfordrer forældrene til at aflevere deres børn senest kl. 9.00, så børnene kan være med til at mærke stemningen og lege sammen i deres udklædningstøj.

Bedsteforældredag

Mandagen før fastelavn, inviteres alle Rubjerg børns bedsteforældre til at komme med i børnehave. Bedsteforældredagen starter kl. 9.00. Her kan bedsteforældrene og børnene lave fastelavnsris, klippe fastelavnspynt og bage og pynte boller.

Når alle børn har fået lavet et fastelavnsris spiser vi madpakker. Bedsteforældrene skal huske at have madpakker med denne dag, for det har man jo når man går i børnehave!

Dagen slutter kl. 13.00 for bedsteforældrene. Børnene tager deres fastelavnsris med hjem.

Støtteforeningen Rubjerg sponsorerer dagen for os. TAK for det!

Påske

I ugen op til påsken laver vi påskeklip og påskepynt. Vi pynter børnehaven, og børnene får deres pynt med hjem til påskedagene.

Påsketur

Alle børn afleveres i børnehaven senest kl. 9.00. Vi går i samlet flok ned i skoven. Når vi kommer til Vestparken, så bliver det rigtigt spændende. Påskeharen har måske smidt en masse små påskeæg, og de skal findes af en masse håbefulde Rubjerg børn. Når æggene er fundet, deler vi dem mellem børnene og går tilbage i børnehaven.

"Nu det jul igen, og nu det jul igen..."

Julen er en fantastisk tid og som allerede starter i november måned. Børnene har mulighed for at lave en julegave, som de får med hjem op til jul. Der bliver klippet og klistret, så vi kan få pyntet op. Der bliver julehygget med kalendergaver, og vi får nisser på besøg. Der bliver bagt julelækkerier, spist risengrød og julefrokost.  Vi elsker at julehygge i børnehaven!

Forældre og børn holder julefest

Forud for arrangementet laver forældrerådet en invitation med nærmere information omkring tilmelding.

Julefrokost

Børn og personale hygger med julesange, dans og julemad.

Nisseline - Nissepjok - Triske - Traske - Julie - Julius

I julemåneder får vi besøg af nogle skøre og sjove nisser. Nisserne kommer på skift med børnene hjem. Hver nisse har en lille bog, som vi opfordrer forældrene til at skrive i. Nisserne laver ofte drillerier når de er med børnene hjemme. Vi læser op fra bogen når vi holder samling. Børnene er meget begejstrede for at høre om alle nissernes bedrifter.

Risengrødsspisning

Vi laver risengrød sammen med børnene.

Børnehavens fødselsdag

Børnehaven har fødselsdag den 1. oktober. Vi inviterer på morgenkaffe og morgenmad for alle børn og forældre mellem kl. 6.15 og 9.00. I så fald at fødselsdagen er i en weekend, afholder vi fødselsdag den efterfølgende mandag.

Det er altid en fantastisk hyggelig dag, som børnene glæder sig meget til. Dagen op til pynter vi fint op med balloner og flag. Børnene nyder at have mor og eller far med i børnehaven. Personalet der er til stede i huset er så vidt muligt med til fødselsdags hyggen, men vi vægter højt, at vi har en masse børn, som vi skal tage os af.

Cykeltur - Jeg er så glad for min cykel ...

I Rubjerg er vi meget glade for at cykle. Når vi nærmer os foråret tager vi på cykelture med børnene. Forud for cykelturene har børnene cyklet enten derhjemme eller på legepladsen. Børnene er som ofte meget ihærdige til at ville lære at cykle. De mindre børn i børnehaven ser de større børn skal på cykeltur, og det kan virkelig sætte gang i motivationen for at lære at cykle ”rigtigt”.  

Når børnene mestrer at cykle på to hjul, så tager vi af sted på tur ud i det blå. Vi cykler i små grupper, og deler børnene efter hvor øvede de er i at cykle.

Vi cykler altid på en lang række, med en voksen forrest og bagerst. Børnene lærer hurtigt reglerne for at cykle, passe på og tage hensyn til hinanden.