Fysiske rammer

Alle rum er fantasifuldt indrettet med aktiviteter og legehjørner, så børnene selv vælger, hvor de har lyst til at lege.

Der er et lille legerum, samtale-/fordybelsesrum samt et køkken/alrum, hvor børnene kan følge/være med i forberedelserne til frugt og maddage.  

Vi har desuden indrettet et sprogrum for at give bedre muligheder for, at fordybe os med få børn i sprogrelaterede aktiviteter.

Rubjerg Børnehave har en dejlig kuperet legeplads, der omgiver hele børnehaven. Børnene har mulighed for dagen igennem at opholde sig på legepladsen. Vi har blandt andet en stor sandkasse, rutsjebane, forhindringsbane, boldplæne, gynger, hængekøjer, bålplads, to legehuse, cykler, balancecykler, mooncars og mange kroge, hvor børnene kan lege uforstyrret. På legepladsen er der mange træer og buske, hvor børnene kan lave huler, gemme sig, klatre og meget andet.

Vi har også en sansehave med frugtbuske- og træer samt højbede med krydderurter, jordbær m.m. Under æbletræet står en udendørs sofa, som forældrene har bygget til os. Her læser vi historier og hyggesnakker.

I Rubjerg må børnene være udenfor ligeså meget de ønsker det. Dog må der altid min. være to børn alene på legepladsen. Vi vurderer om børnene selv kan være udenfor, dog er der altid en voksen til stede når der er flere end fem børn på legepladsen. Cykelstierne på legepladsen er ensrettede og dette blandt andet fordi vi i perioder har mange cykler, mooncars og løbehjul på legepladsen.

Vi arrangerer særlige cykeldage, hvor børnene må  medbringe deres egne cykler i børnehaven. Når børnene cykler på legepladsen er det forbudt at bruge cykelhjelm, dog skal børnene, hvis vi er på en cykeltur udenfor børnehaven, altid bære cykelhjelm.

Vi er meget glade for at benytte området ved skoven og søen, som ligger næsten lige udenfor døren.